ESSENIA Nederland

Title two

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Essenia Foundation

De Essenia Foundation is de Nederlandse tak van een internationale spirituele gemeenschap van gelijkgestemden, die vorm en uiting wil geven aan de levende wijsheid van de Esseense Traditie.
Deze wijsheid omvat onder meer de Evangeliën van het oerchristendom zoals Meester Jezus die in hun oorspronkelijke zuiverheid gebracht heeft, maar ook de overgeleverde woorden van alle andere grote authentieke Meesters van de mensheid (zie ook de
Esseense Traditie). Heden zijn daar de Esseense Evangeliën van de Aartsengelen aan toegevoegd, in een voortgaand proces dat nog ieder seizoen zijn vruchten afwerpt.

ACTIVITEITEN
    De Essenia Foundation wil door activiteiten en bijeenkomsten te organiseren die open staan voor alle geïnteresseerden, aan ieder die dat wenst de gelegenheid bieden deel te nemen en bij te dragen aan het weer tot leven brengen van deze stroom van eeuwige wijsheid. Deze stroomt als een grote rivier (Nijl, Ganges, Jordaan!) door het bewustzijn en de geschiedenis van de mensheid. Waar hij komt bevloeit hij het culturele klimaat en maakt dit weer vruchtbaar en ontvankelijk. Zo kan de mensheid, zowel collectief als individueel, zich voortdurend blijven ontwikkelen naar een leven in harmonie met de realiteit van de goddelijke werelden.
De activiteiten in de Nederlandse loge omvatten het bestuderen van de heilige teksten en het vereren van de krachten en wezens door wie ze tot ons zijn gekomen. Daarnaast ook het uitvoeren van ceremoniën en rituelen, veelal begeleid door gezangen, bewegingen en dansen en het ten uitvoer brengen van werken waarin de Esseense wijsheid een concrete, voor de moderne mens toegankelijke vorm krijgt. Dit laatste onder meer door de uitgave van (in Nederlands en Engels vertaalde) teksten en het bieden van
training en oefening van de noodzakelijke methoden en technieken (meditatie, gebed, bewegingsmeditaties, spirituele oefeningen). 

INTERNATIONALE BIJEENKOMSTEN EN TRAININGEN
    In samenwerking met de moeder-organisatie Fondation Essenia, worden grotere internationale bijeenkomsten georganiseerd in Frankrijk, Canada (Québec) en Haïti waar ieder seizoen de deelnemers samenkomen om gezamenlijk te werken, te studeren, te mediteren, te dansen, te zingen en te bidden (zie Ronde van de Aartsengelen). 
Het initiatief in Nederland is nog jong. Het streeft ernaar in gestage maar vastberaden opbouw al die activiteiten en bijeenkomsten te organiseren die het alle Nederlands-sprekende geïnteresseerden mogelijk zal maken kennis te nemen van de inspirerende rijkdom aan leringen en methoden uit deze eeuwenoude traditie. Deze betreffen allerlei soorten meditatie, energetische bewegingsoefeningen, ademhalingsoefeningen, therapeutische technieken, magische rituelen, initiaties, liederen, dansen en ceremonies die ieders kwaliteit van leven kunnen verbeteren.
Voor ieder die zich met een moderne, levende spirituele stroming en met gelijkgestemden wil verbinden is wel iets van zijn gading te vinden.
   Zij die zich niet alleen willen verrijken met enkele aspecten en technieken van deze millenaire wijsheid en geneesmethoden maar zich er intensiever mee willen verbinden, zijn van harte welkom om deel te nemen aan uitgebreidere internationale trainingsprogramma's
 en om desgewenst actief deel uit te gaan maken van de universele gemeenschap van de Essenen, te beginnen in Nederland. 

         Iedereen draagt een beeld van de Vader in zich als een zaadje van waarheid, als een oorspronkelijk verlangen.
         Het is een beeld van datgene wat niet deelbaar is: de eeuwige ziel.
         In haar essentie is die ziel éen met alle andere zielen.
         Het is een gemeenschappelijk hoger bewustzijn.