ESSENIA Nederland

Lezingen

 Van Harte Welkom!

  Ewoud wil graag zijn ervaringen met, zijn kennis van en zijn enthousiasme voor Esseense Traditie met je delen!
Het is voor hem de rijkste, meest levende, omvattende, universele en actuele spirituele stroming die hij op zijn pad is tegengekomen en hij gunt iedereen die met hart en ziel wil leven van harte ermee kennis gemaakt te hebben.

Er zullen in Essenia-lezingen plaatsvinden op:

-
do 29 september 2011 - De Universele Esseense Traditie voor de mens van nu
- vr 28 oktober 2011
- za 26 november 2011

   De lezingen zijn bedoeld om kennis te maken met de millenia oude universele tradtie van de Essenen en de waarde ervan voor de spirituele mens van nu. De herkomst van deze traditie en de stromingen en Meesters die haar vertegenwoordigden (o.a. Katharen, Rudolf Steiner, Peter Deunov en Omraam Aïvanhov) zullen worden geschetst.   
   Ook zullen essentiële opvattingen en gedachten uit de Esseense wijsheid worden besproken (o.a. de Ronde van de Aartsengelen, de Traditie, het belang van een leven met je ziel, van meditatie en energetisch bewegen) en de manier waarop deze concreet vorm krijgen in een levende moderne spiritualiteit. Deze vormt de basis van de Esseense trainingen en initiaties en het fundament voor nieuwe cultuur. 
   Daarnaast zal een indruk gegeven worden van het rijke scala aan werkvormen en activiteiten dat de Essenen gebruiken en ontplooien en aan het omvangrijke oeuvre-in-wording van Olivier Manitara.
 
  Eventueel zal een video-lezing van Olivier Manitara worden getoond (Nederlands getolkt) zodat degenen die dat wensen een goede indruk kunnen krijgen van deze belangrijke hedendaagse universele Meester en zijn levende en innovatieve manier om op de oorspronkelijke traditie voort te bouwen en deze actueel, toegankelijk en werkbaar te maken voor de mens van nu.

NB: Voor hen die in informele sfeer iets willen horen over de wereldvisie van de Essenen en hun leefwijze is het mogelijk een 'huiskamerlezing' op maat bij jou thuis te organiseren. Daarbij kan uitgewisseld worden en is alle ruimte voor vragen.

Locatie: Essenia Foundation
Adres:   Weteringschans 72, 1017 XR Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Duur: ca. 2 uur
Kosten:  10,- euro
Aanmelden: Opgeven kan via
ewoud@essenia.nl; je kunt ook onaangekondigd komen.