ESSENIA Nederland

Activiteiten in Amsterdam

Wekelijks vinden op de maandagavonden meditatietrainingen plaats.

Deze zijn universeel, gericht op welzijn en persoonlijke ontwikkeling en staan open voor iedereen die wil leren mediteren of het mediteren weer wil oppakken. Er wordt met verschillende meditatie-vormen gewerkt: zitmeditatie, geleide meditatie, bewegingsmeditaties en ademhaling. De trainingen worden steeds in series aangeboden. Het is ook mogelijk losse avonden te volgen.

Meditatie vormt de noodzakelijke basis voor iedere innerlijke ontwikkeling. Het is met name in onze tijd een onmisbare methode om een onafhankelijk, van binnenuit komend, leven te kunnen leiden en balans te brengen in een veelal door externe prikkels en stress bepaald bestaan. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van autonomie en helderheid in je denken, van kinds af aan gevormd door een materialistisch-technologisch wereldbeeld, en het opschonen en tot rust brengen van je gevoelsleven.

Wat de bewegingsmeditaties betreft leer je een serie van 22 energetische bewegingen uit de moderne Esseense Traditie. Je zou het westerse chi kungs kunnen noemen, met dat verschil dat ze door mantra's begeleid gaan en op al je energetische lichamen inwerken. Zij balanceren en genezen zo je gedachten-, je gevoels-en je wilsleven je plant zaadjes voor de onwikkeling van je lichtlichaam en je innerlijke organen.De bewegingen zuiveren je ook van toxines en negatieve invloeden. Ze lossen spanningen op en verlichten de karmische belasting die je onbewust hebt gecreëerd. Zo brengen ze je gezondheid in je fysieke lichaam maar ook in je innerlijke leven en je lot.

Tijdens de avonden vinden ook regelmatig informele lezingen plaats uitgaande van de oefeningen, maar ook naar aanleiding van vragen van deelnemers.

Wanneer je geïnteresseerd bent in de Esseense wijsheid of in een 'huiskamerlezing op maat' kun je contact opnemen met

Ewoud Westbroek: 06-250 44 212


Zie voor uitgebreide informatie en het volledige programma de website van
ESSENIA TRAININGEN .

Daarnaast vinden regelmatig bijeenkomsten plaats waarin in de Esseense loge
mediteren en ceremonies uitvoeren en we teksten van de grote Meesters uit de Esseense traditie en de Evangeliën van de Aartsengelen bestuderen . Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de contact & informatie-link .